Velkommen til Åsnesset


www.aasnes-glass.no


    Åsnesset i dag

Gården drives av familien Altin som har melk, korn og skog som hovednæring. Gården ligger vakkert til innerst ved Løgnin. Årgårdselva, som er en av Norges beste smålakselever, munner ut her.

Bli med på en historisk vandring

I området rundt gården er det ryddet og merket kultur- og naturstier til en rekke kulturminner.

Vertskapet tar gjestene med på historisk vandring gjennom glassverkshistorien og den spesielle hovedlåna som ble bygd i 1840. Huset rommer en fin samling av originale produkter produsert på Aasnæs Glasværk 1813-1883.

Kulturkafe, pub og galleri

Stabburet er tatt i bruk til kafé og pub. Fra juni til august er gjestene hjertelig velkommen innom til enkel servering i spennende omgivelser. Stabburet er stort og rommer også et galleri med vakkert glass og annen kunst.

Selskaper med historisk sus

De herskapelige stuene i hovedlåna brukes som de ble brukt på 1800-tallet - til selskaper. På bestilling kan vertskapet varte opp med alt fra kaffeselskaper til festmiddag med alle rettigheter. Den historiske rammen skaper en spesiell stemning som gjør noe med menneskene.

Gammel og ny glassproduksjon

Fra 1813 til 1883 var Aasnæs Glasværk i virksomhet. Det var Namdalens største og kanskje mest betydelige glassverk. På det meste arbeidet det ca 50 mennesker på verket. De produserte bruksflasker, vindusglass, kavel, apotekerprodukt og mange vakre karafler og klukkflasker.

At stedet har en spennende glassverkhistorie har inspirert Hege og Anne til å ta opp tradisjonen om kanskje med helt andre teknikker og andre produkter men råmateriale glass er det samme. Produksjonen i dag foregår i "Atelier Fusarheimen" i ene enden av fjøset.

Navnet "Fusarheimen" kommer av at en av teknikkene vi bruker kalles fusing. I atelieret produseres det smykker, glassfat, dekorative oppheng og mange andre fine produkter. Teknikken som brukes er hovedsakelig ovnsformet glass. Det er mulig å se på produksjon av bl.a. glassperler.

Salg av glassprodukter

Produktene selges fra atelieret og fra galleriet på stabburet. Hege og Anne har hele tiden nye ideer og det dukker stadig opp nye produkter i hyllene.

Sommeren 2003

Mellom 1. juli og 15. august er kulturkafé, galleri og verksted åpent hver fredag, lørdag og søndag mellom kl 12 og 18.

Ønsker utover dette kan avtales med vertskapet.

Vertskapet

Anne og Tor Altin
7750 Namdalseid
Telefon 7427 8785
Faks     7427 8793
Mobil    9718 3676
E-post altin@aasnes-glass.no


  Egen hjemmeside? ©2021 Firmanett