Velkommen til Øvre Øyensåa

   Laksefiske - overnatting - båtutleie - turterreng

    Velkommen til Øvre Øyensåa i Namdalseid. De tre gårdene Stormoen, Sagmoen og Bukta utgjør det idylliske området ved utløpet av Øyungen Her finnes et lite eldorado for den som setter pris på vakker norsk natur, og liker å prøve fiskelykken.

Gården Bukta ligger ved fjellvatnet Øyungen, som er svært rikt på småørret. Det blir tatt storfisk en gang i blant, men det er mer sjelden.

Gårdene Stormoen og Sagmoen ligger langs elva, og grenser mot Bukta. Der er det mange fine kulper og stryk og mange gode fiskeplasser. Elva er lett tilgjengelig. Øyensåa er det nærmeste man kommer en "sikker elv". Med det mener vi at du er uheldig om du må gå tomhendt opp fra elva. Det er innført maksimumsgrense på 5 laks pr. døgn pr. fiskekort

Oset hvor Øyensåa renner ut fra Øyungen i Namdalseid. Opp hit har laksen passert 7 km med fosser og stryk, og klatret 100 m.o.h.

Elva sett fra brua ved Øyungen. Flott strekning med fine kulper og stryk!

Fjellelva Sverka danner Buktafossen og renner ut i Øyungen. Fossen ligger ca 700 m fra elveoset.

Buktafossen setter en stopper for laksen på dens vandring oppover i vassdraget. Øyungen er endestasjon for mang en laks som har slitt seg oppover Øyensåa, en av de tre elvene som utgjør det svært fiskerike Årgårdsvassdraget. Laksen har en gjennomsnittsvekt på mellom 1 og 3 kg. Jakter man på storlaksen er ikke Øyensåa riktig elv å fiske i, men mange av oss deler den oppfatningen at det morsomste er å få fisk!

Priser fiskekort:

  • Døgnkort:    kr. 100.-
  • Ukekort:      kr. 600.-
  • Sesongkort: kr.1200.-

Du kan også leie båt for å prøve fiskelykken på Øyungen. En tur med båten kan dessuten anbefales for reisefølge som eventuelt ikke har lyst til å fiske. Husk å ta med redningsvest!

Overnatting: Samarbeid med Sjøåsen Hotell, tlf 74 27 87 00 (enkelt rom, dobbelt rom & familie rom). Rom med fryseboks, vaskemaskin og tørketrommel kan brukes gratis av overnattingsgjester.

Båtleie: kr. 60.- pr døgn.

Kontakt oss gjerne, enten på telefon eller e-post:

Ruth Stokkan (Bukta)
tlf. 74 27 89 25 mob. 977 20 575
Wenke og Willy Sverkmo (Stormoen)
tlf. 74 27 89 15 mob. 402 96 403
E-post: wsverkmo@online.no
Sissel og Hallbjørn Sverkmo (Sagmoen)
tlf. 74 27 89 24 mob. 918 44 998/416 99 409
E-post: sissverk@frisurf.no

Disse tre grunneierne står sammen om å selge fiskekort, og kortet gir rett til å fiske på en samlet elvestrekning på ca 1,5 km, delvis på begge sider av elva.

Barn under 16 år fisker gratis i følge med voksne m/fiskekort.

Hvordan finner du fram?
Følg E6 til Asphaugen (ca.7 km nord for Steinkjer), ta av og følg RV 17 til Fossli veidele ca. 5 km nord for Namdalseid sentrum. Følg RV 715 i ca. 6 -7 km. Da er du framme ved enden av Øyensåa og Øyungen.

Fossen

Svingen


  Egen hjemmeside? ©2022 Firmanett