Arkiverte saker av ymse slag.






Festmenyen som ble servert oss på Hotell Bürgenland i Eisenstadt, på vår Laugstur til Østerike høsten 1993.







To Menyer fra Selskaper vi har hatt i Erkebispegården






En liten hilsen fra vår alles kjære Ingrid Espelid Hovig i anledning
Havets Festbord i 1994.

Noen tilfeldig utvalgte bilder fra den første messen vi hadde, Meny 2000.




















Årsmøtedeltakerne 2005 på trappa til Kongsvold Fjeldstue.


Fra Keiserbesøket i Ravnkloa 13.05.05:

Svein Magnus forklarer for Keiser Akihito og Keiserinne Michiko, mens Kronprinsesse Mette Marit følger spent med.


Oldermannen, Keiseren, Keiserinnen, Kronprinsessen og bak Fylkesordfører Tore Sandvik




Diplomkokk

I februar ble Øyvind Andersen tildelt tittelen Diplomkokk av Gastronomisk Institutt etter å ha bestått teoretisk og praktisk eksamen ved Diplomkokkestudiet.

Øyvind Andersen fulgte Diplomkokkutdanningen ved Gastronomisk Institutt våren 2005, og avla praktisk eksamen 3. februar.

Utdanningen består av fem undervisningsblokker i et semester og kurset er en blanding av teori og praksis. Målet med utdanningen er å gi kokker, kjøkkensjefer og lærere inspirasjon til videre innsats i faget og generell kunnskap innen administrasjon og koking. Kurset gir 9 studiepoeng fra Universitetet i Stavanger.

Av fagemner som det blir forelest i kan nevnes; Ledelse og drift av kjøkken, matkultur, sensorikk, kjøkkenhygiene, mat og drikke, menykomposisjon, trender, moderne koketeknikker samt en rekke demonstrasjoner og forelesninger omkring råvarekunnskap og tilberedning av mat.

I følge Gastronomisk Institutt skal Diplomtittelen henge høyt og det har vært opptil 60% stryk ved den praktiske eksamen.

Vi gratulerer Øyvind Andersen med bestått Diplomkokkeksamen



TKM INFORMERER:


Mesterbrev

Mesterbrevsnemnda etterlyser en oppdatering av medlemsregisteret sitt.
Flere innehavere av mesterbrev i kokkefag har ikke oppdatert sine opplysninger på mange år, og firmatilknytningen til deres mesterbrev er derfor feil.

Hele Mesterbrevsregisteret er lagt ut på nett, og de av laugets medlemmer som har Mesterbrev ønsker sikkert ikke at deres mesterbrev skal være registrert med firmatilknytning mot sine gamle arbeidsgivere, eller i værste fall firmaer som ikke lenger eksisterer. 

For å sjekke om medlemsopplysningene stemmer oppfordres kokkmestre til å besøke www.mesterbrev.no - REGISTERET. Her vil dere kunne forandre egne opplysninger dersom de er feil.


Årets Sommermøte
ble avholdt den 12.6.06 på
Sans og Samling på Lian.
Turen gikk med
chartertrikk fra byen og opp til Lian, hvor vi ble mottatt av Inge Johnsen, som også viste oss rundt i nyoppussete lokaler.  Ellers var det sosialt og avslappet hele kvelden, med god mat og drikke i et praktfullt sommervær.

Klikk på linkene til Sans og Samling og Gråkallbanen (chartertrikk) i avsnittet over, for å besøke deres nettsider. Greit hvis dere skal ta trikken fra byen og opp til Lian.

Under ser vi bilder med den flotte utsikten fra terassen på Sans og Samling, samt gruppebilde av alle oppmøtte.


Utsikten fra balkongen mot sentrum



Utsikten fra Balkongen og sørover mot Rosten



Sommermøtedeltakerne 2006 på trappa



Kveldsstemning over Lianvannet.

 

Takk for en trivelig aften i godt selskap


21.10.:
Årets Kokkeball ble arrangert på kantina i Vitalbygget.

Dette var Menyen for kvelden:






 

Konkurransetemaet var ”70/30 salt & søtt”.

Vinner ble Kåre Haagenstad fra Britannia Hotell.
Vi gratulerer

JULEAVSLUTTING.

Søndag 26.11.06 hadde vi juleavslutting på Ree Gård i Stjørdal.
Avsluttingen hadde vi sammen med KM Nord-Trøndelag.
 
Vi takker vertskapet v/ Maria Tuff (midt på bildet) for en trivelig aften.

På bildet ser vi deltakerne samlet på trappa foran Ree Gård. 
Det er en fin blanding av deltakere fra de to laugene.


  Egen hjemmeside? ©2021 Firmanett