Laugskollega !

2007 !

Først av alt vil jeg takke for årsmøtet på Brekstad. Et trivelig arrangement med masse god mat, flotte diskusjoner og godt sosialt  opplegg.

Takker også for fortsatt tillit som oldermann, og ønsker samtidig nye styre og komitemedlemmer velkommen om bord.
Takker også avtroppende for en kjempeflott jobb i sin periode
.

Da er det bare noen dager igjen til Påske.

Jeg ønsker alle en god ferie, måtte det bli masse sol og topp skiføre.

Her er datoene for medlems møter i vår. Vi ber dere sette av disse slik at dere har det i planene. Uansett treffer vi ikke alle, men vi har etter ønske fra flere medlemmer fordelt møtene på noen mandager og noen tirsdager.

Tirsdag 17 april    Vi besøker NIDAR  og en av våre samarbeidspartnere

Mandag 21 mai      spenningen er til stede.........    

Tirsdag 19 juni ( Sommermøte )    På to rom & kjøkken - barmixing, mat og vin

 

Med matfaglig hilsen fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug

Svein Magnus Gjønvik

Oldermann


*******************************************************

Referater fra

 
2006 !

 

Tirsdag 24 Januar    

Ble gjennomført på RICA Nidelven hotell med 21 medlemmer til stede. Et flott møte med mange fine faglige diskusjoner rundt kokkens fremtid og hverdag. Ellers det var faglig tema Trøndersk mat / Småskala , hvor vår kollega Mikael Forselius hadde et flott innlegg  som viste at vi har mange muligheter rundt bruken av lokale trønderske råvarer , hvor historien er viktig.

Takk til RICA og Mikke.

Lørdag 25 februar ( Årsmøte )

Selve Årsmøtet blir på Laugs sekretariatet kl 11.00  Saksliste  / innkalling er allerede utsendt og selve sakspapirene blir tilsendt 14 dager før møtet.

På kvelden blir det årsmøtefest på ASKO - og her vil lærlingene som skal representere Trondheim KM under Norgescup i Stavanger i mars stå for maten.

Meld deg på  enten via tlf. 72 89 22 90 eller pr e post post@tkmkokk.no - og på festene kan du selvsagt ta med ledsager.

Mandag 27 mars

På dette møtet deltok 25 medlemmer. Vi hadde god gjennomgang av laugets aktiviteter for 2006 .
Som faglig var Steinar Moe fra Bøndernes Salgslag tildtede. Han holdt oss godtt inne i tema Kniven. Viktigheten av å holde kniven skarp. Vi fikk innblikk i stål legeringer og ikke minst i hvordan vi skal slipe - og IKKE slipe kniven.

En interessant kveld med mange gode tips.

Tirsdag 25 april

Sak 2. Kokkeball og andre aktiviteter i 2006
6.mai blir det utdeling av svenskesuppe på Nordre/torvet i samarbeid med Ladejarlen VGS. Dette er en forespørsel fra Redd Barna i anledning deres 60 års jubileum i år, vi tjener ingenting men det er en hyggelig gest ovenfor Redd Barna og vi vises (igjen) i bybildet.

22.mai er det medlemsmøte (sted ennå ikke bestemt) hvor mattilsynet vil være tilstede å snakke om de nye forskriftene.

Fredag 9.juni er det sjømatens dag med grilling av bl.a. laks i Ravnkloa.

Mandag 12.juni (OBS vi har byttet dag!) er det sommermøte på Lian Herregård.

2-3 juli trenger vi 2-3 stk til grilling av laks i forbindelse med laksefestival oppi Gaula.

3.-5. august Trøndersk Matfestival i samarbeid med KMNT
Temaet er ”Fisk og Skalldyr” Vi skal være i samme område som i fjor (ved Vår Frues Kirke) hvor vi bl.a. skal ha stort fiskemarked.
Konkurransene i år er Blå/Grønn kokk hvor 2 unge kokker (under 30 år) er spleiset med lokal leverandør av råvarer for å så lage en ungdoms meny. Dette er en mat konkurranse og like viktig er historien rundt maten som blir laget.

8.august konge lunch i Erken under åpninga av fiskeri messa

NM i kokkekunst Ålesund 30.-31. august. Her blir det dommerkurs (nasjonalt) De som eventuelt er interessert tar kontakt med NKL sentralt. Banketten under NM er i år lagt til torsdag.
Medlemsmøter høsten 2006
Møtene høsten 2006 blir mandag 4.9., tirsdag 3.10. mandag 6.11. og søndag 26.11 (julemøte)
Følgende temaer vil bli (men er ennå ikke fordelt på datoer):
- Vin og mat (ost)
- Smak
- Fremmedlandsk mat
- Barista

Vi satser også på å gjennomføre kurs i økonomi/kalkulasjon og sjokolade/desserter.

Fårikålens festdag 28.september (siste messedag)
Skal vi ha sjanse på å bli årets fårete laug må vi lage stunts og være flink til å registrere bedrifter som har fårikål på menyen denne dagen.

Kokkens dag 20.oktober
Betty skal lage en avtale med ett par ungdomsskoler for å lag mat i lag med en gruppe på max 12 elever som kunne tenke seg å bli kokker. Her satses det på stil med fin oppdekking og god atmosfære.

Kokkeball 21.oktober
Det blir 6 retters meny som i fjor. Mulige temaer: ”Trøndersk symfoni” eller ”Våre veteraners favoritter” Det er satt tak på max 250 gjester og billettprisen er ennå ikke satt, men regner med ca.900.- kr..


Sak 3. Meny 2006

27.-28. september Meny 2006
48 påmeldte stands hvor en del er meget stor pga at de inneholder flere leverandører.
Tine skal ha seminar torsdag 28.
Mulig det blir oppvask konkurranse. Ellers blir det lærling konkurranse med både semifinale og finale. Vi har ennå ikke fått avklart om det blir tribune, men det legges opp til dette av komiteen.
Det vil bli avsatt et seminar rom inne i utstillings hallen som har plass til 16-20 personer som er mulig for leverandører å leie for et avgrenset tidsrom for å presentere varer for spesielt utvalgte kunder.Mandag 22 mai

Ble møtet avholdt på Mattilsynet

Her holdt senior konsulent Valborg Aasen Engan ved Mattilsynet et foredrag om deres arbeid og den nye ”hygiene pakken” som ble innført i EU 1.1.06. og vil også bli innført her i landet i nær fremtid. En til dels engasjert forsamling stilte spørsmål om ting innen Mattilsynets område. Det viser seg at mer og mer kommer til å gå på skjønn når det gjelder regelverket og de jobber for at alle inspektører skal utøve samme skjønn.

Phillip Gliere hadde tatt med seg noen smaks prøver på diverse lakseprodukter som han leverer som vi koste oss med under foredraget. ,

Vi takker Mattilsynet for interessant og nyttig informasjon og Philippe for gode smaksprøver.Mandag 12 juni - 

ble laugets sommermøte avholdt hos
Sans og Samling på Lian.
Turen gikk med
chartertrikk fra byen og opp til Lian, hvor vi ble mottatt av Inge Johnsen, som også viste oss rundt i nyoppussete lokaler.  Ellers var det sosialt og avslappet hele kvelden, med god mat og drikke i et praktfullt sommervær.

Klikk på linkene til Sans og Samling og Gråkallbanen (chartertrikk) i avsnittet over, for å besøke deres nettsider. Greit hvis dere skal ta trikken fra byen og opp til Lian.

Under medlems info ser vi bilder med den flotte utsikten fra terassen på Sans og Samling, samt gruppebilde av alle oppmøtte.

Og husk - Kokkeball den 21 Oktober !!!

Med matfaglig hilsen fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug

Svein Magnus

Oldermann

Keep on cooking !
Vår Oldermann, Svein Magnus Gjønvik
kan nåes:

På mail:
post@tkmkokk.no,
På telefon: 72 89 22 90, 
På mobil:   92 08 90 29.

 
 


  Egen hjemmeside? ©2021 Firmanett