Konsept   Drikker   Tilberedning   Nytt fra dromedarene   Jobb i Dromedar Kaffebar   Kaffeskolen   DromedarBlogg   Kontakt
 Interissert i god kaffe..? 

Velkommen til Dromedars  Kaffeskole

Dromedar Kaffebar har siden starten i 1997 vært lidenskapelig opptatt av å kunne servere en stadig bedre kopp med kaffe. Vi visste kanskje ikke så mye om hva vi ga oss ut på til å begynne med, kaffe var vel ikke noen sak... Men etter timer og år bak espressomaskina, med nesen langt inni kaffekverna har vi funnet ut det aller meste om hvordan vi lager den beste kopp med kaffe:)

Dromedar Kaffebar jobber med kaffe som håndverk og fag. Vi jobber stadig med å knekke gåten for hvordan å kunne tilberede en enda bedre kaffe. Så gjennom årene opparbeidet oss en solid og bred kompetanse på kaffebrygging som håndverk, og dette ønsker vi gjerne å dele med alle som har en felles interesse for vårt sorte gull. Sjekk ut vår kaffeskole´s program, eller ta kontakt for å få et opplegg som passer akkurat deg og dine behov!Dromedars Kaffeskole inviterer våren 2013 til  en rekke kurs.

Alle kursene starter kl 1800,  og avholdes på Dromedar Kaffebar Bakkebru, hvor vår opplæringsavdeling holder til. Adressen er Nedre Bakklandet 77, dvs vegg i vegg med Bunnpris på bakkebru.
Les mer om kursenes innhold under, velg din dato og send oss en epost for din påmelding:


Grunnleggende Baristakurs

Du vil her få lære å lage de klassiske italienske kaffedrikkene hjemme på baristavis. Vi går både gjennom teori og gir deg håndfast praktisk erfaring og trening på espressomaskin. 

Innholdet er som følger;
Espressomaskin og Espressokvern i samhandling; funksjon, bruk, renhold m.m.
Doseringsteknikk  og tamping
Innstilling av kvern
Optimal ekstrahering av espresso
Steaming av melk og tilberedning av klassiske kaffe drikker
Vi inkluderer og en demo av Aeropress, vår absolutte favoritt for hjemmekaffen.

Det er kun plass til 6 stykker på alle kurs, og prisen er kr 800,- pr deltaker.  Med maks seks deltakere garanterer vi for masse praktisk erfaring for alle deltakerne, da vi vil maksimere forståelsen av vårt håndverk og et best mulig utbytte av kvelden! Kursets gjennomføring avhenger av at vi har tilstrekkelig påmeldte, og dersom vi må kansellere vil alternative kursdatoer bli satt opp.

For å sikre kursets gjennomføring er påmeldingen bindene, og siste frist for avmelding er 72 timer før kursstart. For at din påmelding skal sikres må du sende oss en fakturaadresse slik at vi kan sende deg en regning i forkant av kurset. Klikk på datoen du foretrekker, og meld deg på :)

Klikk på datoen du foretrekker, og meld deg på:)


Grunnkurs Hjemmebarista 1; onsdag 9. januar 2013 Fulltegnet!

Grunnkurs Hjemmebarista 2;  onsdag 25. januar 2013 Fulltegnet!
Påmelding Hjemmebarista 25. jan 2013

Hjemmebarista 1 og 2 er øremerket kurs for dem som er så snille at de får gavekort på kaffeskolen.
Man kan også kjøpe gavekort til andre kurs om dette er ønskelig. Send en forespørsel til 
kaffeskolen@dromedar.no
for å undersøke tilgjengeliget på ønsket dato.

Grunnkurs Hjemmebarista 3;  onsdag 13. februar 2013
Fulltegnet!

Påmelding Hjemmebarista 13. feb 2013

Grunnkurs Hjemmebarista 4;  onsdag 6. mars 2013
Fulltegnet!
Påmelding Hjemmebarista 6. mars 2013

Grunnkurs Hjemmebarista 5;  onsdag 10. april 2013 En plass igjen!

Grunnkurs Hjemmebarista 6;  onsdag 8. mai 2013 Fulltegnet!
Påmelding Hjemmebarista 8. mai 2013

Grunnkurs Hjemmebarista 7;  onsdag 29. mai 2013 4 plasser ledig gr. avbud!
Påmelding Hjemmebarista 29. mai 2013

Videregående baristakurs

Denne kvelden skal vi fordype oss i espressoens verden for å optimalisere  bryggeprosessen.
Innholdet er som følger;
 -Brygge espresso med små og store avik i doseringen.
- Utforske forskjellige kverningsgrader
- Se hva variasjon  i ekstraheringstid gjør med sluttresultatet for smaken i koppen

Det er kun plass til 4 stykker på dette kuret, og prisen er kr 1000,- pr deltaker.  Med bare fire deltakere garanterer vi for masse praktisk erfaring for alle deltakerne, da vi vil maksimere forståelsen av vårt håndverk og et best mulig utbytte av kvelden!

For å sikre arrangementets gjennomføring er påmeldingen bindene, og siste frist for avmelding er 72 timer før kursstart. For at din påmelding skal være bindende må du sende oss en fakturaadresse slik at vi kan sende deg en regning i forkant av kurset. Klikk på datoen du foretrekker, og meld deg på :) Dersom dette kurset ikke får nok påmeldte innen 72 timer vil gjennomføringen bli vurdert, og påmeldte vil da bli varslet.

Vidregående baristakurs onsdag 5. juni 2013
Påmelding til vidregående baristakurs 5. juni 2013

Dersom du har andre ønsker og behov enn det Dromedars Kaffeskole tilbyr i sine faste kurs, kan vi komme de aller fleste ønske i møte med et egnet opplegg;

*Bryggekurs for private, bedrifter og kafeer! Hvordan lage den sorte kopp kaffe, den som alle har et forhold til, enda bedre..?!? Vi har full oversikt over de aller fleste bryggemetoder, og vi deler kunnskap mede deg; Hva med demo og opplæring på bryggeutstyr,  sammen med smaking, målinge og analyse finner vi ut hvordan man henter ut de  beste aromaer tilgjengelig.

*Barista kurs for private, bedrifter og kafeer! Lær vårt håndverk og lag de klassiske italienske drikkene og dromedars klassikere!

*Spesialkaffe-kurs, foredrag om kaffens opprinnelse, tilberedninger og mm. og du får selvsagt smake på kaffe fra hele verden!

*En sosial og hyggelig fagkveld med dine kolleger eller venner?


Hva kursene vil koste vil avhenge av hvor store grupper dere vil være, og etter hvilket og hvor mye innhold som ønskes. Vi har i tillegg til våre kurspakker mulighet til å skreddersy kurs og foredrag som blir akkurat det du ønsker eller trenger!

Send en epost til roy@dromedar.no for informasjon eller for å lage en avtale om ditt kurs, eller meld deg gjerne på våre ordinære kurs ovenfor.
  Egen hjemmeside? ©2020 Firmanett