Konsept   Drikker   Tilberedning   Nytt fra dromedarene   Jobb i Dromedar Kaffebar   Kaffeskolen   DromedarBlogg   Kontakt
 

NYHETER!

--------------------------------------------------------------------

Vi gleder oss over å kunne by på årets Dromedar julekaffe!  Smaksprofilen er som alltid tilpasset julens smaker ved å være kraftig, mørk og fyldig.

Velkommen til en smak, vi synes jo at julekaffen er den beste noensinne:)
Dromedars Julekaffe 2011 kommer fra gården Cerro los Ranas, i El Salvador, og er en semivasket bourbon. Julekaffens navn kommer i år av kaffeplantenes gode naboer på toppen av feltet. I en naturlig lagune finnes det tusenvis av frosker, og farmen har av denne grunn navnet Froske-Fjellet  som navnet Cerro los Ranas betyr oversatt fra spansk. 

Cerro los Ranas er middels kraftig med en utpreget søt og fet munnfølelse. Ettersmaken er ren, lang og søt. Kaffen har aroma av karamell, vanilje, og et lite preg av kanel og appelsinblomster. Smaken er nydelig balansert med en avdempet syrlighet og søte smaker av melkesjokolade, og et lett appelsin- og  krydderpreg i avslutningen.  Kaffen passer like godt til frokost og brødmat, julekaker og bakst, som avslutning av de gode måltider og ikke minst som avec.

 
--------------------------------------------------------------------

Dromedar Kaffeskole  Vinter 2012

 7 Grunnkurs Hjemmebarista


Les mer om kursenes innhold på våre sider om kurs og send oss en epost for din påmelding:)

Grunnkursene omhandler tilberedning av de klassiske italienske espressodrikkene og hvordan man lager kreative kaffedrikker med det lille ekstra. Kjetil vil lære deg det grunnleggende om å lage både klassiske og kreative kaffedrikker hjemme, ved praktisk bruk av espressomaskin, samt en gjennomgang av mulighetene til både mokkakanne og aeropress.

Vi ønsker å nå ut med kaffens glade budskap til alle som ønsker å lære mer, og vi
er stadig travle med å kurse trønderske kaffenerder både privat og profesjonellt.


Velkommen til Dromedar Kaffeskole!

Dromedar Kaffebar Moxness inviterer til;
Tapastorsdag, vintorsdag og monstertorsdag!

Torsdag 18. mars starter
vi med en smakfull nyhet; tapasbuffet
og vinkveld!

Hver  eneste torsdag fra 17- 23 vil du kunne spise herlige spanske godbiter fra vår tapasbuffet for kun kr 129,- Torsdagspris for vinflaske er 200,-

Den første torsdagen er også Monstertorsdag; skummelt god musikk - DJ Tony! Monstertorsdag er et konsept der du får ekstra god musikk til din mat og drikke og vil bli et fast innslag hver første torsdag i måneden. Dersom du ønkser å reservere bord for større grupper kan du sende en epost tll Marthe!


Velkommen til hyggelige kvelder hos oss:)Se  Arne Risøe Nilsen fra Dromedar Kaffebar  på stream fra verdensmesterskapet i latte-art her

26. juni representererte Arne Risøe Nilsen nasjonen Norge og Dromedar Kaffebar Verdensmesterskapet i  melkekunst. Konkurransen finner sted i Colone i Tyskland 26-28. juni, og hele 54 nasjoner kjemper om de seks finaleplassene og til sist en plass på seierspallen! Les mer om VM i Latte-Art  her.

Arne stiller til dyst med tre spesielt innøvde kaffedrikker, der han bruker
melk som pensel til å gjøre kaffedrikkene like vakre som smakfulle.

Konkuransen er tredelt der man lager to standardrikker, en espresso og en café  latte, samt en egendesignet signarutdrikk. Nyt synet, synd at internett ikke formidler smak!


Espresso Macchiato med firebladet tullipan;
Café Latte med firebladet tulipan med rosetta på toppen;

Designer-drikke med tulipan, hjerte og rosetta-kombo;

Arne hadde en gjennomføring der mønstrene ikke ville bli helt som under
øvingene, og plasserte seg til slutt på en 15. plass. Se resultatene her

Dromedarene gratulerer alle deltakerne med sine prestasjoner!

--------------------------------------------------------------------

Dromedar Kaffebar  søker nye dromedarer;

Jessheim har ledig en mindre deltidsstilling eller ekstrahjelp!


Les er på
her

--------------------------------------------------------------------

Dromedarene lanserer årets sommermeny!

Noen heldige kunder har helt sikket fått en prøvesmak av årets nye drikker, for alle  andre lanseres årets sommermeny torsdag  14. mai.


Kom og smak!!!


--------------------------------------------------------------------Dromedar Kaffebar Moxness har sommerstengt på kveld!


Følg med for nyåpning høsten 09:)


Dromedar Kaffebar har gjennom sine snart 10 år hatt dagtid som sitt spesialområde. Tonnevis av deilig kaffe, tusenvis av liter melk og et helt kongerike med kaker har vi servert Trondheims befolkning! NÅ starter en ny epoke i Dromedar konseptet med kveldsåpent  hver dag på Moxness- hjørnet.
 
I tillegg til vår deilige kaffe får du nå månedens
røde eller hvite vin, cava, månedens øl, og to ulike typer sherry i glasset. På fatet kan vi tilby en spennende tapas meny bestående av utsøkte og eksklusive skinker, oster, pølser, reker, poteter, oliven fra Spanias beste på hvert sitt felt. Alt tilbedes omtenksomt ferdig til deg av våre dyktige baristaer på stedet.
 
 
HVER TORSDAG; Vinkveld med gode priser på flaske og glass fra klokken 1900!
 
HVER FREDAG; Cavakveld! Gode priser på boblevann i både flaske og glass fra kl 1900!
 
I tillegg kan vi tilby muligheter for lukkede lag, personalsamling osv i våre unike lokaler. Vi kan skreddersy opplegg tilpasset ulike settinger inkludert tapasbuffet for opptil 100 personer.
 
Velkommen til en trivelig opplevelse ;)
 
For kontakt, mer informasjon eller bestilling;
send en epost til: marthe@dromedar.no
eller ring oss på tlf 73806795!
 
Dromedarene ønsker deg hjertelig velkommen!


--------------------------------------------------------------------

Dromedar Kaffebar drar i land ny NM-tittel!

Arne R. Nilsen fra Dromedar Moxness ble i 19. februar utropt til vinner i det årlige Norgesmesterskapet i Latte-Art, kunsten og lage gode og pene melkekaffedrikker.

Kollegaer og venner gratulerer av hele sitt kaffehjerte! Vi gleder oss til Arne skal representere fedreland og dromedarene i Verdensmesterskapet som finner sted i Colone i Tyskland 26-28. juni. Les mer om VM i Latte-Art  her.

Vi feirer seieren med kaffe og kaker på Moxness! Cortado med kjeks skal det være! Se også opp for kaffe med norges aller beste melk på Dromedar fremover:)

Dersom du vil se Arne i aksjon ligger det ute et intervju på tv-adressa, trykk her for å se!

Kom og smak..

                     
--------------------------------------------------------------------

Margrethe Rinnan på kaffetur til NiqaraguaFor både profesjonell og personlig modning i faget kaffe, er et besøk i et kaffeproduserende land med solid fokus på kvalitet det mest lærerike man kan gjøre. Følg med for annonsering av reisebrev fra dette fantastiske kaffelandet hvor vi har fått mye gode bønner fra. Opprinnelsen til vår julekaffe fra Placeres Estate ble besøkt, sammen med mange andre spennende, inovative og sosialt ansvarlige  farmere. Se litt av hva turen inneholdt på Nordic Barista Cup--------------------------------------------------------------------Dromedar Kaffebar gis Trøndelag Personalforums Cicignionpris for 2007

Prisen begrunnes av TPF med følgende;
Cigignionprisen gis til Dromedar Kaffebar for den måten de bygger kompetanse i egen organisasjon. Bedriften invisterer i kompetanse fordi den ser at det er viktig for å lykkes. Dromedar satser på personlighet og lar den enkelte ansatte få være seg selv. Bedriften og alle ansatte lever etter det prinsippet at de aldri er bedre enn den neste koppen kaffe de serverer.

Dromedarene takker og bukker for tilliten, og jobber videre mot neste kopp:)

Prisen er et grafisk trykk av Håkon Gullvåg, og dette pryder nå den orginale Dromedaren på Nedre Bakklandet 3. Når du venter på din neste kopp kan du nyte synet, mens din barista jobber videre mot den perfekte kopp kaffe.

Les mer på Trondheim Personalforum sine hjemmesider!
Vi nevnes også på Adressa.no og NRK.no--------------------------------------------------------------------


Dromedar Kaffebar jubilerer i 2007!

Mandag 19. mars er det ti år siden Dromedaren på Bakklandet åpnet døren for første gang! Kom innom og sjekk ut hva som skjer, kanskje har det du har lyst på en helt spesiell jubilemumspris!

 I feiringen av vårt 10 års jubileum 19. til 25. mars, skal vi ha en mengde aktiviteter rettet inn mot verdens aller mest spennende kaffe, der både kaffebonden, baristene og alle våre kjære gjester vil stå i sentrum av begivenhetene. Nedenfor vil vi legge ut aktiviteter og program for mye av det som skal foregå i uka vi feirer oss selv og våre kunder, og sist men ikke minst kaffebonden.

Månedens kaffe i jubileumsuka er et helt spesielt parti. Dette er en kaffe fra Rwanda, kjent som de 1000 bakkers land, et av Afrikas fine kaffeland.  Kaffen vår kommer fra farmen Bykonya Estate som ligger i Mataba nordvest i landet, like ved Gorilla Mountains. Denne kaffen ble nylig i en nasjonal kåring også kåret til Rwandas aller beste, rett etter at vår kaffebrenner hadde fått den i hus. I tillegg til at kaffen smaker fantastisk er det gledelig å kunne tilby en rettferdig kaffe fra Rwanda, som desverre siden 90-tallet vært plaget av krise på krise, pga krig, folkemord og dårlige priser på kaffe som er hjørnesteinen i landets økonomi.

Dette er en fantastisk kaffe vesten ikke har fått smake på flere 10-år, som nå er tilgjengelig hos dromedarene! Den er av beste kvalitet, noe man kjenner igjen på den rene og rike smaken.  Man finner i smaken igjen elementer av mørke søte bær og tørket frukt. Bukonya Estate preges og av en forfriskende ettersmak med en fin fruktsødme. Les mer om kaffen her.

Utsikt over de tusen bakkers land. Drømmeforhold for dyrking av kvalitetskaffe!

Kom innom oss for en smak av denne helt spesielle kaffen, eller om du vil ha med deg denne som hele bønner eller en pose nymalt kaffe.

Våre gjester i bursdagsuka vil få en rekke gode tilbud i kaffebaren, og vårt beste råd er at du kommer innom for å sjekke ut hva som skjer fra dag til dag! Vi arrangerer gjennom hele uka en rekke med arrangementer med kaffen i fokus.

    Alle dromedarer gratulerer;
    Anette Moldvær med seier i cupping vm!!!    Anette, som mange trofaste kunder sikkert husker fra Dromedar     Bakklandet, tok denne lørdagen seieren i det prestisjefyllte     verdensmesterskapet i cupping, det å skille kaffe på smak.

    Anette stillte under Britisk flagg, da hun nå jobber hos et av Englands     bedre kaffehus; Mercanta in
Kingston-upon-Thames. Men engang     dromedar... Stor klem til Anette fra alle gamle og nye dromedarer :o)

Halvard Amble fikk 19. plass i  7. World Barista Championship.

Dromedarenes første deltakelse i verdensmesterskapet i baristakunst plasserte Norge midt på resultatlisten. Alle tidligere år har de norske deltakerene vært i finalen, og Norge har hatt mange svært gode plasseringer med flere verdensmestere og mange pallplasseringer.

Vi gratulerer våre danske kaffevenner med seieren i år, og vi bøyer oss i støvet for den fjerde danske verdensmesteren. Klaus Thomsen fra Estate Coffee i Danmark var en verdig vinner og fremviste en kaffeforståelse som vil være til inspirasjon for alle Dromedarer i vår videre jobb mot en bedre kopp kaffe.


Rasmuss Helgebostad fikk 5. plass i World Cuptasing Championship.

Dromedarenes første deltagelse i verdensmesterskapet i det å skille kaffe på smak, ga Norge en anstendig plassering blant de 21 beste kaffesmakerne i verden i år, og det var en thriller av en semifinale som nesten tippet i dromedarenes favør. Vi gratulerer Gloria Pedroza fra vertslandet Sveits med seieren.

  Egen hjemmeside? ©2020 Firmanett