Vind- og solcelleregulator
Regulatoren er hjernen i anlegget. ENERGITEK regulatorer, en serie profesjonelle regulatorer beregnet for lading av de fleste typer batterier, forlenger livet til batteriet og gir sikrere strømforsyning. Passer både til profesjonelle anlegg og til hytte og båt.

Pro45 - kan enten brukes som solcelleregulator, dumplastregulator (med ekstra varme-element) eller som lastkontroll. Kan tilpasses alle batterityper. Egen software og RS232-port for tilkobling til PC. Kan kobles til display som viser V/ A/Ah/temp./status/feil etc. Kan også kobles til reledriver for alarmfunksjon, aggregatstart etc.

Pro15 - er nærmest en "alt i ett"-regulator. Den har bl.a. 3-stegs PWM laderegulering med temp.kompensering, innstilling for GEL / AGM / syre, celleutgjevningsprogram, auto. lastkontroll med manuell og auto. gjeninnkobling, digitalt display som viser ladestrøm, forbruksstrøm og batterispenning og et testprogram som gir status. Mulighet for å begrense radiostøy ved behov. Elektronisk sikret mot overbelastning og feilkobling.

Pro20 - er en kompakt regulator for både solcelle og forbruk. Pulsbreddemodulert laderegulering med temp.kompensering sikrer optimal lading. Kan tilpasses alle typer batterier. Auto. lastkontroll som kobler ut og inn i forhold til batterinivå.

Pro4 - er en liten og kompakt solcelleregulator i vanntett utførsel. En ypperlig regulator til småanlegg, solcelleanlegg i båt, bøyer, målesystemer og mobile anlegg. Pulsbreddemodulert konstant lading på 14, IV. Har innebygd temp.kompensering.

TC12 - er en enkel men samtidig meget avansert regulator til solcelle og last. Kan tilpasses alle typer batterier. Har 3-stegs laderegulering, auto. celleutgjevning, auto. batterivakt og er elektronisk sikret mot feilkobling og overbelastning. Alle parametere kan justeres individuelt. Kan brukes som fotocelle. TC12 har et meget lavt egetforbruk på kun 2mA

ENERGITEK regulatorer:

 • produsert av ledende produsenter
 • 3 stegs PWM laderegulering, gir riktig lading til batteriet til enhver tid
 • batterivakt; kobler automatisk ut forbruket før batteriet blir utladet
 • temperaturkompensering
 • justerbare settpunkt for lading (kan lade både bly og NICAD batterier)
 • digitalt display (enkelte modeller)
 • kan benyttes til vindgenerator (PRO45)
 • gir bedre lading og lengre "batterilevetid" enn tradisjonelle solcelleregulatorer

MPPT (Maximum Power Point Tracker)
MPPT regulatorer har vært i markedet en stund. Disse regulatorene utnytter solcellepanelene på en unik måte slik at du får mer strøm fra solcellepanelene til lading av batteriene. Ulempen har vært at de har gitt mye radiostøy og hatt et høyt egetforbruk. Dermed har mye av den ekstra energien (gevinsten) blitt borte i form av høyt strømforbruk fra selve regulatorenheten. Høyt egetforbruk gjør et solcelleanlegg svært sårbart, spesielt om vinteren da produksjonen ved våre breddegrader er veldig lav.

ENERGITEK Optimizer har et meget lavt egetforbruk på kun 35mA (dette tilsvarer et månedsforbruk på ca 25Ah). ENERGITEK Optimizer gir ekstra stor gevinst i kaldt klima, og dersom batterispenningen er lav. Man kan regne med 15% til 25% ekstra lading fra panelene. Et solcellepanel på 100 watt produserer ca 350Wh på en god dag i påsken ved bruk av en god PWM regulator. ENERGITEK Optimizer vil gi ca 70Wh ekstra til batteribanken (12volt). Har man 20 slike dager i løpet en måned får man hele 1400Wt eller 120Ah ekstra inn på batteribanken.

ENERGITEK Optimizer:

 • Maksimal virkningsgrad over 97%
 • Minimalt effekttap og egetforbruk
 • Panelene kan konfigureres i serie opptil 76 V, for lading av batterier på 24V eller 12V
 • Kan konfigureres til dumplastregulering
 • Innebygd lastkontroll / batterivaktfunksjon
 • Kan tilpasses det aktuelle anlegget ved hjelp av glidebrytere eller PC
 • Effektiv MPPT funksjon og 3 trinns PWM batterilading
 • Kan tilkobles digitalt display og ekstern temp. sensorTlf/Ph: +47 73 98 02 00 - Fax: +47 73 98 02 01 - Org.nr: 979 869 789 - E-post: post@getek.no
  Egen hjemmeside? ©2020 Firmanett